Yaşam alanlarımızın düzenli olarak temizlenmesi suretiyle hijyenik olmasının sağlanması sağlıklı bir yaşam için çok önemlidir. Bahar temizliği, bayram temizliği gibi belirli dönemlerde yapılan geniş kapsamlı ev temizliğinin yanı sıra evlerimizde yaşadığımız ortamların temiz olması ve sağlığımızı tehdit etmemesi için günlük olarak toz alma, süpürme vb. günlük ev temizliğinin ihmal edilmemesi gerekir. Günlük ev temizliğinin daha rahat yapılması için temizliğe başlamadan belli bir plan hazırlanması ve bu plan dahilinde temizliğin yapılması gerekir.
İzmir ev temizliği şirketi olarak bu konuda faydalı bilgi paylaştık. Profesyonel ve devamlı ev temizliği hizmeti ihtiyacınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Ev temizliğine başlamadan önce temizlik esnasında temizlik işlemini yavaşlatmaması için evdeki dağınıklığın toplanması gerekir. Bu artık günlük bir rutin haline gelen ev temizliğinde temizlik işleminin sanıldığından daha çabuk bitmesini sağlayacaktır.
Yatak Odasının Günlük Temizliği
Yatak odasının günlük temizliğine başlarken öncelikle oda havalandırılmalıdır. Daha sonra buruşmuş yatak çarşafının ve yastık kılıflarının düzeltilmesi ve yatağın toplanması gerekir. Kıyafet ve takı gibi dağınıklıklar toplanmalıdır. Yatak odasındaki makyaj masasının temiz ve toplu olmasına ve aynada leke izi bulunmamasına dikkat etmek gerekiyor. Yatarken toza ve bakterilere maruz kalmamak için yatak odasındaki halının vakum gücü yüksek süpürge ile süpürülmesi ve tozların alınması gerekir. Yatak odasının günlük temizliğinin yapılması havadar ve temiz bir yatak odasında gece uykunun tadını çıkarmak için önemlidir.
Mutfağın Günlük Temizliği
Mutfağın günlük temizliğine başlarken öncelikle bir gün öncesinden kirli bulaşıklar varsa işe bu kirli bulaşıklar ile başlanmalıdır. Bu kirli bulaşıklardan kurtulduktan sonra lavabo ve tezgah ovularak temizlenmelidir. Mutfağın günlük olarak süpürülmesi ve çöp kovasının günlük olarak boşaltılması mutfakta hijyen için en önemli husustur. Mutfaktan hijyenin sağlanması için bir düzen kurulması çok önemlidir. Mutfakta temizliği pratikleştirmenin en etkili yöntemlerinden biri de her yemekten sonra bulaşıkların bulaşık makinesine yerleştirilmesidir. Mutfak temizliğinin günlük yapılması hijyenik ve güzel kokan düzenli bir mutfakta vakit geçirmenizi sağlayacağından keyifli dakikalar geçirirsiniz.
Banyonun Günlük Temizliği
Banyo temizliğine başlarken öncelikle banyodaki dağınıklığın toplanması gerekir. Bunun ardından lavabo, klozet ve duşa kabinin günlük temizliğinin yapılması ile temizliğe devam edilmelidir. Sonra havlular kontrol edilmeli ve değiştirilmesi gerekiyorsa değiştirilmelidir. Kağıt havlu ve tuvalet kağıdı gibi banyo gereksinimlerinin bitip bitmediğinin kontrolü ihmal edilmemelidir. Banyodaki aynanın uygun bir bezle silinmesinden sonra vakumlu elektrik süpürgesiyle banyonun zemini süpürülmeli ve deterjanlı suyla zemin silinerek banyonun günlük temizliği bitirilmelidir. Banyonun havalandırma penceresinin sürekli açık olmasına dikkat edilmelidir.
Salonun Günlük Temizliği
Salon temizliğine başlarken salonda günlük olarak kullanılan koltuk, kırlent ve örtüler düzeltilmelidir. Daha sonra salondaki dağınıklık süpürme ve silme işlemini yavaşlatmaması için toplanmalıdır. Salonun günlük temizliğini yaparken görünen yüzeylerin tozunun alınması ihmal edilmemelidir. Salondaki halı vakumlu bir süpürge ile süpürüldükten sonra zemini silmek için suya uygun temizleyiciler katılarak zemin silinmelidir.
Günlük Ev Temizliğinde Püf Noktalar
Günlük ev temizliğini yaparken hem sağlığımız, hem de daha ekonomik bir temizlik için dikkat edilmesi gereken püf noktalar vardır. İşte günlük ev temizliğinde püf noktalar;
Ev temizliği yaparken kullanılan temizlik malzemelerinin kimyasal ürünlerdense beyaz sirke, limon gibi doğal ürünler olmasına çok dikkat edilmelidir. Bu ev temizliğinde maddi olarak ciddi bir avantaj sağlayacağı gibi sağlığımızın korunması içinde önemlidir.
Zemini silmeye başlamadan evvel zeminin üstündeki tozların süpürülmesi zemindeki tozların bir yerde yapışıp kalmasını engelleyecektir.
Zemin uygun materyaller ve temizlik malzemeleri ile temizlenmelidir. Zemin ahşap ya da parke ise uygun materyaller ve temizlik malzemeleri ile temizlendikten sonra iz kalmaması için kısa bir süre havalandırılması ihmal edilmemelidir.
Odalar temizlenirken toz en son alınmalıdır. Nemli bir bez veya toz engelleyici spreyler kullanılarak toz alınırken eşyaların yanı sıra mobilyaların tozunun alınması süpürgeden kalkan tozları da temizleyecektir.
Banyo ve tuvalet gibi alanların temizlenmesine zeminin vakumlu süpürge ile süpürülmesiyle başlanmalıdır. Daha sonra ayna, lavabo ve muslukların temizlenmesinin ardından gerek görülüyorsa duvardaki fayanslar silinmelidir. Son olarak ise zemin silinir ya da duruma göre yıkanır.